6.29.2011


Aan het eind van de WW2 stortte een geheimzinnig luchtvaartuig neer nabij het Brooks-gebergte in het noorden van Alaska. De passagiers lijken van buitenaf menselijk, maar ze zijn in feite buitenaards. Hun DNA verschilt voor bijna een procent met dat van mensen en zij verouderen in een veel lager tempo. Zevenennegentig overlevenden werden gevangengenomen door de Amerikaanse overheid en opgesloten in een geheime faciliteit, omdat zij weigeren hun ware identiteit te onthullen. De andere overlevenden, die ook wel sleepers worden genoemd, ontsnapten en leven tegenwoordig te midden van de gewone mensen.
President Elias Martinez komt kort na zijn inauguratie achter het bestaan van deze faciliteit. Na een ontmoeting met de leider van de aliens besluit hij de gevangenen vrij te laten en hun bestaan bekend te maken. Zijn plannen worden gedwarsboomd als een moordaanslag op hem wordt verijdeld door middelen die de menselijke technologie te boven gaan. De CIA realiseert zich dat er meer buitenaardse wezens bestaan en plant een geheime missie om hen te vinden en te doden. Zij weten echter niet dat de agent die de leiding heeft over deze missie zelf een alien is. De meningen binnen de groep aliens zijn hierover verdeeld.
Sean Walker een veelbelovende softwareprogrammeur, raakt betrokken bij deze gebeurtenissen. Zijn plan om tijdens een cruise door de Caraiben zijn vriendin Leila ten huwelijk te vragen, worden verhinderd als zij plotseling verdwijnt. Zijn zoektocht leidt tot de onthulling van het complot.